Waarom wil je scheiden?

‘Ik snap het gewoon niet’ hoor ik vaak aan tafel. ‘Waarom wil je niet vechten voor mij, ons een tweede kans geven?’. Dan kijkt de andere partner naar buiten en zegt ‘ ik kan het gewoon niet meer, ik ben op ik heb het zoveel geprobeerd. Het is echt klaar ik heb alles gedaan wat ik kon.’ Waarop de andere partner zegt ‘ hoezo alles gedaan, je hebt me niet eens de kans gegeven en je was al weg om nog aan ons te werken.’

Je voelt je gekwetst wanneer je partner niet met je verder wilt en niet meer samen kan praten. Je hoort elkaar niet meer en verwijten elkaar aldoor. Je doet dat terwijl je het eigenlijk helemaal niet wilt. Je wilt eigenlijk zeggen hou me vast en heb me lief…. Maar de ander ziet jou strijden en aanvallen en loopt alleen maar harder weg.

Waarom gebeurd dit? Waarom loopt de ander weg? Hoe kan je zomaar je gezin in de steek laten? Hoe kan je al die jaren samenzijn geen kans meer geven…. Het doet zoveel pijn!

Ik weet hoe het is, welke dynamieken er spelen in een relatie en dat je samen een taal van liefde spreekt. Misschien spreken jullie ieder een andere taal van liefde en kan je elkaar ook niet meer bereiken met wat je wilt zeggen.

Herken je dit verhaal? Heb je het gevoel dat je er middenin zit? Ik help graag om met jullie de vertaalslag te maken wat er speelt en wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Voel je vrij om te bellen voor een afspraak.

#scheiden #hulpbijscheiden #liefde #kinderen #ouderschap#uitelkaar #hendrikidoambacht #hia #zwijndrecht #barendrecht#ridderkerk #alblasserdam #papendrecht #mediation